Add

22 June 2015

‘Udang Tumis Kari Bonda’


Bahan:
½ kg Udang (dibersihkan)
1 biji Bawang besar (dihiris)
1 ulas Bawang putih (hiris)
Halia sedikit
2 sudu Serbuk kari
Air sedikit
Garam
Gula
Perisa
Daun Kari

Cara:
1. Gaul udang dengan garam dan goreng udang sehingga masak
2. Setelah masak ketepikan
3. Tumis bawang puith sehingga naik bau. Kemudian masukan 
    bawang besar dan masak sehingga layu
4. Masukan Udang yang telah dimasak tadi.
5. Masukan Serbuk kari dan daun kari dan sedikit sahaja air 
    dan gaul bersama udang sehingga kering.
6. Masukan garam, gula, perisa secukupnya
7. Siap dihidangkan

Semoga hidangan ini menjadi inspirasi anda  :) :)

No comments:

ShareThis